ГоловнаСуспільствоВійна

Охоронець ватажка "ДНР" Пушиліна прийшов на парад у формі НКВС

В окупованому Донецьку бойовики провели парад і марш "Безсмертного полку".

Охоронець ватажка "ДНР" Пушиліна прийшов на парад у формі НКВС
Охранник Пушилина пришел на парад 9 мая в форме НКВД
Фото: http://novosti.dn.ua

В окупованому проросійськими бойовиками Донецьку під час так званого параду військової техніки до 9 травня поруч з ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним перебував чоловік у формі Народного комісаріату внутрішніх справ СРСР (НКВС) часів Другої світової війни.

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

За інформацією видання, у такому образі на парад прийшов начальник охорони Пушиліна.

Сепаратистські ЗМІ повідомляють, що урочисті заходи у сепаратистів проходили в центрі міста, з участю як техніки, так і піших розрахунків, серед яких були вихованці так званого військово-патріотичного руху "Молода гвардія - Юнармія" (учні військового ліцею та училищ).

Потім пройшла колона військової техніки, яку очолила техніка часів Другої світової війни - БМ-13 "Катюша", радянський танк Т-34, вантажівки ГАЗ-АА 1932 року і ЗІС-5В з буксирувальною гарматою зразка 1937 року.

Пройшла військова техніка "народної міліції ДНР": бойові машини піхоти БМП-1 і БМП-2, 152-мм та 122-мм гаубиці, "Гради", самохідні артилерійські установки "Гвоздика", протитанкові гармати "Рапіра", зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10" тощо.

Після цього почалася хода "Безсмертного полку".

Виступаючи з трибуни, Пушилін назвав жителів окупованої території "російським народом".

"Російський народ славиться тим, що стійкий. Наша сила - в шануванні подвигу батьків, дідів і прадідів. Наша сила - у ветеранах, перед якими ми схиляємо голови, і в учасниках "Безсмертного полку", які в своїх руках несуть портрети тих, хто переміг фашизм. З кожним роком зростає народна наснага, гордість і усвідомлення сучасниками, що саме ми - спадкоємці Великої Перемоги, і саме нам належить зберегти пам'ять про військову славу минулих років", - сказав ватажок "ДНР".

Нагадаємо, НКВС - центральний орган держуправління СРСР з боротьби зі злочинністю і підтримки громадського порядку, а в 1934-1943 роках - і з забезпечення держбезпеки. В 1943 році частина органів НКВС увійшли в контррозвідувальну структуру СМЕРШ.

НКВС і СМЕРШ були репресивними органами СРСР, які невиправдано застосовували насильство до громадян і солдатів Червоної Армії.

Президент Петро Порошенко раніше назвав НКВС спорідненою структурою нацистського гестапо. У 2015 році він підписав закон, який зобов'язує СБУ розсекретити архіви Комітету державної безпеки і його попередників - ОДПУ і НКВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram