ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час акцій у Києві поліція склала три адмінпротоколи, затриманих немає

Порушення стосувалися демонстрації забороненої символіки.

Під час акцій у Києві поліція склала три адмінпротоколи, затриманих немає
Акция "Бессмертный полк" в Киеве
Фото: Макс Требухов

Поліція Києва склала три адміністративні протоколи за демонстрацію забороненої символіки під час акцій до Дня перемоги над фашизмом у Другій світовій війні.

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зоряк Шкіряк, передають "Українські новини".

"Зафіксували три випадки використання забороненої символіки. Складено адміністративні протоколи та проведено профілактичні бесіди", - сказав він.

За його словами, затриманих немає.

Шкіряк також зазначив, що використання забороненої символіки на акціях у Києві не було системним. За його словами, з 2014 року загалом тенденція щодо використання забороненої символіки пішла на спад.

Нагадаємо, сьогодні близько 500 осіб провели в Києві акцію "Безсмертний полк". Марш очолили нардепи Вадим Новинський, Євген Мураєв, Юрій Бойко і Нестор Шуфрич. Перед початком ходи поліція затримала матір колишнього депутата Верховної Ради Ірини Бережної (Партія регіонів) Олену за носіння футболки в кольорах георгіївської стрічки. Її доставили в поліцію для профілактичної бесіди.

Георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

У Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "Самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram