ГоловнаСуспільствоВійна

Українська армія готова протистояти спробам РФ загострити ситуацію на Донбасі

Перед парламентськими виборами Росія спробує також розхитати ситуацію всередині України.

Українська армія готова протистояти спробам РФ загострити ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Збройні сили України готові протистояти спробам Російської Федерації загострити ситуацію на сході України перед парламентськими виборами.

Про це заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос заявив в ефірі телебачення "Голосу Америки".

"Українська армія готова протистояти. Досвід вона має великий, вона має досить високий рівень і професіоналізму, і патріотизму і в змозі дати відсіч спробам Росії розгойдати ситуацію всередині країни", - цитує Кривоноса Інтерфакс-Україна.

Заступник голови РНБО також звернув увагу, що об'єктом інформаційної атаки з боку Російської Федерації є і населення України.

"Ми розглядаємо... питання про подолання активної інформаційної операції з боку РФ на населення України. І головне завдання інформаційної операції - розгойдати ситуацію всередині країни руками і мозком самих українців. І це чітко треба розуміти кожному українцю", - наголосив він.

Сергій Кривонос також не виключив ймовірного втручання РФ у роботу енергетичної системи України за допомогою кібератак.

"Ми ще перебуваємо в тому стані, коли наша енергетична залежність від Росії досі існує і вона може впливати", - зазначив він. За словами Кривоноса, розроблені заходи, які дозволять значно мінімізувати такі ризики.

"Розроблені певні кроки, які під час реалізації вже новим керівництвом, новою командою можуть ці спроби значно зменшити. Будемо сподіватися, що підбір людей в команді нового президента буде професійним", - сказав заступник секретаря РНБО.

Раніше повідомлялося, що бойовики в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram