ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ попередила про можливі проросійські провокації на 9 травня у Львові

До Львова на 9 травня прибули групи "туристів" з Білорусі.

Служба безпеки України попереджає про можливі проросійські провокації з боку туристів на 9 травня у Львові. Про це повідомляє прес-секретар Управління СБУ у Львівській області Олег Александров.

"Що стосується "білорусів, які спеціально прибули на 9 травня" до Львова. Збільшення туристичного потоку з Білорусі в Україну і безпосередньо до львівського регіону фіксують майже всі місцеві туроператори. Ми не виключаємо, що хтось із відвідувачів міста Лева свідомо захоче влаштувати проросійську провокацію", - йдеться в повідомленні в фейсбуці.

За даними СБУ, такі туристи не можуть не розуміти, що будуть депортовані з подальшою забороною в'їзду в Україну.

"Вони також не можуть не розуміти, що акції "безсмертного полку" заблоковані і в самій Білорусі, оскільки фотографії загиблих воїнів не можуть валятися сміттям на вулицях після профінансованих масовок, оскільки це реально паплюжить пам'ять про загиблих ... Ми також усвідомлюємо, що для ворожої пропаганди важлива телекартинка, яку буде "смакувати" весь російський агітпроп, як з останнім "тортом Жирик", де він розрізає нашу державу", - йдеться в повідомленні.

СБУ заявляє, що діє в тісній комунікації з поліцією і владою для запобігання та блокування будь-яких протиправних дій і намірів.

"Нам відомо, що групи представників громадсько-політичних і ветеранських організацій покладуть квіти до могил загиблих бійців 9 травня на Марсовому полі і Пагорбі Слави (у Львові), не використовуватимуть заборонену законом символіку тоталітарних режимів і усвідомлюють різницю між увічненням пам'яті загиблих в боротьбі з нацизмом і участю в великобюджетній пропагандистській спецоперації країни-агресора під назвою "безсмертний полк", метою якої є "приватизація перемоги", - йдеться в повідомленні.

У СБУ заявляють впевненість, що жоден із львівських патріотів не створюватиме інформаційних приводів для російського телебачення.

Раніше повідомлялося, що учасники акції "Безсмертний полк" напали на українців у Лісабоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram