ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд обрав запобіжний захід для підозрюваних у смертельній ДТП на Чорному Черемоші

Водія вантажівки взяли під варту, організатора поїздки - під домашній арешт.

Фото: report.if.ua

Івано-Франківський міський суд взяв під варту водія вантажівки, під час аварії якої загинули троє туристів з Білорусії. Про це повідомило місцеве видання "Репортер".

Захист Володимира Токарчука клопотав про домашній арешт, оскільки водій під час аварії отримав травму ноги, а в домашньому господарстві його допомоги потребує мати. Крім того, Токарчук заперечує, що був за кермом у стані алкогольного сп'яніння. За словами водія, він допомагав туристам вибиратися з холодної води, і коли сам опинився на березі, йому дали заспокійливі краплі "Корвалол", а також розтирали кінцівки спиртом.

Проте суддя Олена Татарінова прийняла рішення задовольнити клопотання звинувачення і взяти Токарчука під варту на 60 діб.

Віктор Кавацюк - організатор поїздки білорусів
Фото: report.if.ua
Віктор Кавацюк - організатор поїздки білорусів

Крім того, організатор поїздки білорусів, глава Федерації рафтингу Прикарпаття Віктор Кавацюк взятий під домашній арешт. Прокуратура вимагала і для нього взяття під варту, проте суддя врахувала, що у Кавацюка раніше не було проблем з законом, а під його опікою є малолітні діти. Також Кавацюк пообіцяв надати допомогу постраждалим туристам. Цілодобовий домашній арешт для нього призначили також на 60 діб.

Нагадаємо, в понеділок, 6 квітня, в Івано-Франківській області вантажівка з туристами з Білорусі впала в річку Чорний Черемош з висоти 40 метрів. Троє туристів загинули на місці, 11 людей постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram