ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню на Донбасі, - СЦКК

Припинено роботи з відновлення будівель у Мар'їнці та Красногорівці.

Бойовики в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню на Донбасі, - СЦКК
Фото: Міністерство оборони України

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі в середу, 8 травня, в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру контролю і координації розведення сил і засобів на лінії розмежування (УС СЦКК).

"За повідомленням української сторони СЦКК, о 10:00 08.05.2019 від команди СММ ОБСЄ отримано повідомлення про припинення в односторонньому порядку російськими бойовиками на сході України режиму припинення вогню в уздовж всієї лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні СЦКК на сторінці штабу Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Відзначають, що через це було припинено роботи з відновлення будівель у Мар'їнці та Красногорівці, пошкоджених під час обстрілів.

"І хоча цей факт укотре свідчить про цілеспрямовані дії окупантів щодо подальшого загострення соціального напруження в регіоні і загострення збройного конфлікту загалом, українська сторона не припинить відновлювати інфраструктуру регіону, а гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишиться під контролем Об'єднаних сил", - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики збільшили кількість обстрілів на Донбасі до 25.

У понеділок, 6 травня, президент Петро Порошенко призначив Олександра Сирського командувачем Операції об'єднаних сил замість Сергія Наєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram