ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві облаштовують і реставрують 6 парків

Цієї весни вже відреставровано і відкрито 7 скверів.

У Києві облаштовують і реставрують 6 парків
Фото: kyivcity.gov.ua

Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" на цей момент займається реконструкцією та благоустроєм кількох парків Києва. Серед них: третя черга парку "Наталка", парки "Партизанської слави", "Перемога", "Куренівський", "Веселка" та "Совки". Про це повідомляють на сайті КМДА.

Відзначено, що цієї весни вже відреставровано і відкрито 7 скверів: на вул. Ревуцького, 36/2; вул. Прирічній, 31; вул. Татарській, 36; на просп. Науки, 4-А; Харківському шосе, 9-13; вул. Оноре де Бальзака, 12, 14 і на вул. Краківській, 12.

КМДА повідомляє, що одними з найсучасніших і унікальних особливостей, які тішитимуть киян і гостей міста, стануть:

  • відновлене дитяче автомістечко - імітація повноцінного міста з дорожніми знаками, конструкціями мостів, тунелів, залізничного переїзду, зупинок у парку "Куренівський";
  • ландшафти парку "Наталка". Їх збережуть, об'єднуючи між собою паркові острівці пішохідними доріжками;
  • парк "Партизанської слави", де обладнають 5 арок-фонтанів, які символізують 5 років партизанського руху під час Другої світової війни;
  • "Сухий" фонтан з різнокольоровою підсвіткою і музичним супроводом у парку "Сирецький".

Окрім того, в парках облаштують дитячі та спортивні майданчики, LED-освітлення, пішохідні та велодоріжки з сучасним покриттям. Це все буде відбуватися в рамках продовження програми 2019 року з реконструкції та капітальних ремонтів топ-парків столиці.

Відзначають, що головним пріоритетом благоустрою та реконструкції скверів і парків стали європейські стандарти зі збереженням природного ландшафту і зелених насаджень. Основна вимога - створення можливості відпочинку киян у своєму районі, без необхідності їхати в інший кінець міста.

Кожен парк буде відрізнятися власним дизайном, архітектурними особливостями, з огляду на географічне положення і близькість до житлових масивів або водойм.

Нагадаємо, 21 березня 2019 року на столичному Подолі, на розі Андріївського узвозу та Боричевого току відбулося відкриття пам'ятника Олександру Вертинському, видатному артисту естради початку ХХ століття, уродженцю Києва. Відкриття монумента приурочили до 130-річчя з дня народження артиста.

Автор пам'ятника - скульптор Борис Довгань. Статую виготовили з бронзи на кошти колекціонера і галериста Олександра Брея.

У листопаді 2018 року Київська міська рада присвоїла скверу на вулиці Василя Порика в Подільському районі столиці ім'я музиканта Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка).

Сквер на вулиці Порика в Києві існує з 2015 року. З пропозицією назвати його в честь Кузьми Скрябіна виступили жителі масиву Виноградар. Основним аргументом стало те, що співак разом із сім'єю жив у цьому районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram