ГоловнаСуспільствоЖиття

У порту Одеси затримали рекордну партію кокаїну, який змішали у відрах з фарбою

Вміст наркотику у вантажі неможливо встановити ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів і собак.

У порту Одеси затримали рекордну партію кокаїну, який змішали у відрах з фарбою
В порту Одессы задержали рекордную партию кокаина
Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Одеські митники викрили унікальний спосіб перевезення наркотиків - в одеському порту "Південний" затримали рекордну партію кокаїну з Колумбії, який змішали у відрах з будівельним матеріалом.

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

У ДФС зазначили, що ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів і собак вміст наркотиків у вантажі встановити неможливо.

"Товаром прикриття для наркотиків, що надійшли до морського торгового порту "Південний" з Колумбії, стали не традиційні банани чи ананаси, а лакофарбові матеріали. Креативні наркоділки просто змішали у відрах з будівельним матеріалом кокаїн... Розрахунок наркоторговців був простим: у "законний" спосіб ввезти в Україну на адресу одного з вітчизняних підприємств змішаний з лакофарбовими матеріалами кокаїн, а потім виділити його в нарколабораторії", - йдеться в повідомленні.

Злочинний задум наркоділкам завадили реалізувати митники, які визначили вантаж як такий, що "має потенційно високий ризик для можливого переміщення наркотиків", та ініціювали відбір зразків, в яких знайшли кокаїн.

"Зокрема, в деяких 30-кілограмових відрах міститься до 3 кг цього наркотику. Це дає підстави прогнозувати, що це виявлення може стати однією з рекордних кокаїнових партій", - наголошується в повідомленні.

Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Загальна вага затриманого вантажу становить майже 19,5 тонн, а кількість в ньому чистого наркотику буде визначено після проведення експертиз.

Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Нагадаємо, раніше в Києві та області викрили великий наркокартель, організований поліцейськими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram