ГоловнаСуспільствоЖиття

Президент Академії української преси Іванов заявив про обшук у нього вдома

Суд також заарештував рахунки професора, на які надходять кошти від іноземних донорів.

Президент Академії української преси Іванов заявив про обшук у нього вдома
Валерий Иванов
Фото: Валерий Иванов / Facebook

Професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка та президент Академії української преси Валерій Іванов заявив про обшук у нього вдома.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

За його словами обшуки проводили за рішенням Печерського райсуду. Суд також заарештував рахунки професора Іванова, на які надходять кошти від іноземних донорів.

"Це ідіотизм і знущання. На ці рахунки надходили гроші тільки від іноземних структур: представництв німецьких політичних фондів, американських організацій (IREX та Internews), посольств США, Британії (останні перерахування йшли через АУП, однак з чітким зазначенням номера гранту, за яким проводилася проплата), інших схожих структур. Жодного перерахування від жодної фізичної особи чи української фірми на наші рахунки не надходило!" - наголосив Іванов.

Він додав, що його звинувачують у перебуванні з сином у складі злочинної групи, пред'являючи у вигляді доказів листування в месенджерах, зокрема і тих, якими Іванов-старший, за його словами, жодного разу не користувався.

"У це знову-таки неможливо повірити, але в постанові на обшук я звинувачений в тому, що перебуваю у складі організованого злочинного угруповання, яке незаконно збирає дані про людей з метою отримання викупу! Доказом за постановою виступає моє листування з сином в WhatsApp і Threema. Нахабна брехня! Вже й тому, що жодного разу в житті не користувався месенджером Threema. Взагалі жодного разу! WhatsApp у мене хоча б встановлений, але ні з Денисом, ні з будь-ким іншим я жодного злочинного листування не вів! Я звертаюся до тих, хто мене знає. Хоч хто-небудь з вас здатний повірити в те, що я буду збирати інформацію про людей і вимагати за неї викуп? Нахабна, мерзенна і жахлива брехня!" - написав професор.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко написав у Фейсбуці, що НСЖУ засуджує обшуки в сім'ї Іванова.

Томіленко закликав керівництво МВС і Нацполіції "відповідально поставитися до аргументованих заперечень, які вже надавав наш колега і його адвокат". І додав, що вимагає "припинити будь-який тиск на людину з гідною репутацією".

Валерій Іванов - доктор філологічних наук, автор першого в Україні підручника "Журналістська етика". Він понад 20 років очолює кафедру реклами та зв'язків з громадськістю Інституту журналістики, а також очолює Академію української преси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram