ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві правоохоронці вилучили 65 кг канабісу

Група наркоторговців складалася з 11 осіб, 2 з яких громадяни Йорданії.

У Києві правоохоронці вилучили 65 кг канабісу
Фото: guim.co.uk

Правоохоронці ліквідували роботу міжнародного угруповання, яка вирощувала і продавала особливо великі партії канабісу в декількох регіонах України. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Києва.

Група складалася з 11 осіб: 9 українців і 2 громадян Йорданії. Наркотики вирощувалися на територіях Черкаської та Кіровоградської областей за місцем проживання фігурантів. Надалі марихуану переправляли за допомогою поштових операторів по Україні.

Так, під час документування злочину, правоохоронці зафіксували факт пересилання поштою 5 кг канабісу, а також кілька фактів продажу наркотиків з рук у руки.

Під час обшуків було вилучено 65 кг канабісу, 15 кг насіння конопель, 76 кущів нарковмісних рослин, психотропні речовини, незареєстровану вогнепальну зброю, банківські картки, грошові кошти та інші речові докази.

Під час затримання деякі учасники угруповання намагалися втекти через вікно.

На цей момент усім учасникам групи оголошено підозру за ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою, 6 - цілодобовий арешт, щодо інших двох - триває судовий розгляд.

Нагадаємо, в березні 2019 року петиція до Верховної Ради з вимогою легалізувати використання канабісу в медичних і наукових цілях набрала необхідні 25 тисяч підписів для її розгляду комітетом парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram