ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура завела справу про мілітаризацію дітей і молоді бойовиками "ДНР"

Дітей агітують через військові табори і псевдопатріотичні клуби.

Генпрокуратура завела справу про мілітаризацію дітей і молоді бойовиками "ДНР"
Фото: novosti.dn.ua

Генпрокуратура України розслідує мілітаризацію дітей і молоді терористами "ДНР". Про це повідомила прес-служба відомства.

"В порушення норм міжнародного права, а також законів і звичаїв війни представники незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" за фінансової та організаційної підтримки Російської Федерації через військові табори і псевдопатріотичні клуби готують дітей до бойових дій. Водночас з тим дітей виховують в дусі ідеології сепаратизму і "русского мира", - сказано в повідомленні.

За встановленими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 258-4, ч. 1 ст. 304, ч. 3 ст. 149 і ч. 1 ст. 438 КК України.

Відзначається, що відповідно до статей 47, 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни окупаційна держава не має права примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах.

Особи, що перебувають під захистом, не можуть бути примушені виконувати будь-яку роботу, яка передбачала б їх участь у військових операціях. Окупаційна держава не може вимагати від осіб, що перебувають під захистом, застосовувати силу для забезпечення безпеки приміщень, де вони виконують доручену їм роботу.

У Генпрокуратурі повідомили, що зараз вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до вчинення зазначених кричущих правопорушень.

Отримані докази порушення Російською Федерацією і її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права будуть передані до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, 4 травня правозахисники повідомили, що терористи "ДНР" за фінансової та організаційної підтримки РФ проводять тотальну мілітаризацію дітей, підлітків та молоді, що проживає на окупованій частині Донецької області, через табори військової підготовки і псевдо патріотичні клуби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram