ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ просить поліцію і АМКУ перевірити тендери щодо Національного інституту раку

Тендер оголосило ДП "Державний будівельний центр МОЗ".

МОЗ просить поліцію і АМКУ перевірити тендери щодо Національного інституту раку
www.amc.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до правоохоронних органів для перевірки інформації "Наших грошей" про махінації на тендерах Національного інституту раку. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"5 квітня ДП "Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров'я України" оголосило тендер на розвиток Національного інституту раку з очікуваною вартістю 2,46 мільярда гривень. Проект "Наші гроші" проаналізував тендерні умови і виявив ознаки потенційних порушень", - сказано в повідомленні.

Міністерство як центральний орган виконавчої влади ініціювало інвестиційний проект і затвердило титул будівництва. Розробка тендерних умов, відповідної документації і проведення тендеру були в компетенції винятково ДП "Державний будівельний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Відповідно до закону, державне підприємство не погоджує тендерну документацію з Міністерством охорони здоров'я України.

"Позиція Міністерства охорони здоров'я України залишається незмінною: корупційні схеми в системі охорони здоров'я неприпустимі. Щоб запобігти порушенням у тендерних умовах з розвитку Національного інституту раку, МОЗ України звернулося до Національної поліції України, Антимонопольного комітету України і Державної аудиторської служби України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я повідомило, що розміщення електронних записів на серверах відомства є безкоштовним, а оплату за додавання записів самовільно запровадив ДП "Український медичний центр безпеки дорожнього руху".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram