ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесу зайшов британський корабель-розвідник

HMS Echo H87 був першим кораблем НАТО, який відвідав Україну після захоплення наших військових моряків Росією.

В Одесу зайшов британський корабель-розвідник
В Одессу зашел британский разведывательный корабль
Фото: dumskaya.net

У понеділок уранці в Одеський морський порт зайшов британський розвідувальний корабель HMS Echo H87. Близько 10-ї години ранку він пришвартувався біля 18-го причалу морвокзалу.

Про це повідомляє "Думская".

Це вже другий візит розвідника в Одесу. Вперше він зайшов до нас 19 грудня минулого року і був першим кораблем НАТО, який відвідав Україну після захоплення наших військових моряків Росією.

HMS Echo увійшов у Чорне море ще 20 квітня і, згідно з договором про режим чорноморських проток, повинен покинути його до 10 травня. З 21 по 25 квітня він перебував у румунській Констанці, а з 30 квітня по 3 травня - в грузинському Батумі.

За попередньою інформацією, корабель пробуде в Одесі до 9 травня.

Фото: dumskaya.net

"Ехо" вважається гідрографічним і розвідувальним судном. Він був прийнятий на озброєння Королівського флоту в березні 2003 року. Довжина судна - 91 метр, ширина - 17 і осад - 5,5 метра; водотоннажність - близько 4000 тонн, швидкість - 15 вузлів. Екіпаж судна становить 72 людини.

Фото: dumskaya.net

Озброєння HMS Echo H87 складається з трьох шестиствольних 7,62 мм кулеметів M134 Minigun, двох 20 мм зенітних скорострільних гармат "Ерлікон" і чотирьох великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, 23 квітня в Києві на заводі "Кузня на Рибальському" спустили на воду середній розвідувальний корабель, побудований для потреб Військово-морських сил Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram