ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР провело обшуки на Житомирській митниці

За підозрою в корупції затримано трьох чиновників.

ДБР провело обшуки на Житомирській митниці
ГБР провело обыски на Житомирской таможне
Фото: dbr.gov.ua

Співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки на Житомирській обласній митниці ДФС. За підозрою в корупції затримано трьох чиновників. Про це повідомили в прес-службі ДБР.

"Начальник митного поста "Житомир-центральний" за попередньою змовою з групою осіб, а саме спільно з головним державним інспектором митного поста та заступником начальника відділу Житомирської митниці ДФС створили незаконну схему збагачення, завдяки якій систематично вимагали та отримували гроші від представників підприємств, що надають брокерські послуги", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, гроші митники вимагали як за експорт, так і імпорт товарів, в результаті чого отримали 1650 доларів США, які їм передавали частинами.

Вимагачів затримали під час отримання однієї з частин неправомірної вигоди в розмірі 400 доларів США.

Тривають слідчі дії і низка обшуків, зокрема в адміністративній будівлі Житомирської обласної митниці.

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовими особами, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) і обрання запобіжного заходу. Чиновникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора Держбюро розслідувань вперше провело обшуки спільно з НАБУ. Обшуки пройшли в ГУ ДФС у Львівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram