ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський бронетанковий завод модернізував чергову партію танків Т-64 для ЗСУ

"Булати" пройшли випробування за участю держзамовника і передаються в армію.

Харківський бронетанковий завод модернізував чергову партію танків Т-64 для ЗСУ

Держпідприємство "Завод імені Малишева" (Харків), яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", завершило ремонтно-відновлювальні роботи чергової партії основних бойових танків (ОБТ) Т-64 "Булат" для Збройних сил України.

Про це повідомляють на сайті держконцерну.

Днями відновлені "Булати" пройшли випробування за участю держзамовника і передаються в армію.

"Танк "Булат" - модернізація основного бойового танка Т-64, під час якої "Булати" отримали новий захист, систему управління вогнем, ракетний комплекс "Комбат" і більш потужний двигун. Завдяки цьому рішенню вдалося досягти комплексного підвищення характеристик танка.

Наприклад, модульний комплекс динамічного захисту "Ніж", який встановлений на "Булат", відмінно зарекомендував себе під час боїв і штатно встановлюються і на модернізовані танки Т-64 зразка 2017 року і Т-80БВ", - ідеться в повідомленні.

Також наголошено, що завдяки системі управління вогнем 1А43У з нічним прицільним комплексом "Булат" може використовувати ракетний комплекс "Комбат", який дозволяє знищувати бронетехніку супротивника на відстані до 5 км. Окрім того, відремонтовані "Булати" отримали систему управління вогнем 1А43У з  доробками, які були продиктовані бойовим досвідом.

Нагадаємо, в лютому "Харківський бронетанковий завод" модернізував більш ніж 100 танків Т-64 зразка 2017 року, що є достатньою кількістю для переозброєння танкової бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram