ГоловнаСуспільствоВійна

Десантники провели тактичні навчання з бойовою стрільбою в зоні ООС

За легендою навчань, військові відбивали напад супротивника, який намагається перетнути лінію дотику.

Десантники провели тактичні навчання з бойовою стрільбою в зоні ООС
Десантники провели тактические учения в зоне ООС
Фото: mil.gov.ua

Десантники провели тактичні навчання з бойовою стрільбою на одному з полігонів у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

За легендою навчань, парашутно-десантний підрозділ, посилений мінометними розрахунками, відбиває напад супротивника, який намагається перетнути лінію дотику.

"За наказом командира тактичної групи, підрозділ резерву висувається на певний вогневий рубіж. Після цього передові підрозділи резерву вступають у бій з умовним супротивником, знищуючи його вогнем зі стрілецької зброї і інших вогневих засобів. За підтримки вогнем артилерії, десантний підрозділ здійснює форсування на бронетанкову техніку. Після переправи і захоплення плацдарму на протилежному березі передовим підрозділом, водну перешкоду долають основні сили на плавучих транспортерах. Водночас помічається активність умовного супротивника на одній із технічних споруд. Українські десантники за допомогою вогневих засобів знищують умовного супротивника з ходу на плаву", - йдеться в повідомленні.

Завершальний етап навчань - переміщення підрозділів і остаточне знищення сил супротивника.

Фото: mil.gov.ua

"Подібні навчання необхідні для підрозділів десантно-штурмових військ, які вже впродовж п'яти років виконують бойові завдання із захисту цілісності та неподільності України. Ніколи не знаєш, як поведеться супротивник. Десант тому і непереможний, бо готовий відбити ворожий наступ за будь-яких умов, на будь-якій місцевості", - зазначив керівник навчань.

Нагадаємо, раніше військовослужбовці об'єднаних сил також провели тренування протиповітряної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram