ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко присвоїв загиблому в 2014 році генералу Момоту звання Героя України

Прикордонник загинув через обстріл з російських "Градів".

Порошенко присвоїв загиблому в 2014 році генералу Момоту звання Героя України
Игорь Момот
Фото: dspu.gov.ua

Президент Петро Порошенко присвоїв заступнику начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Ігорю Момоту, загиблому в 2014 році на Донбасі, звання Героя України.

Про це Порошенко повідомив під час візиту в навчальний центр ДПСУ в Оршанці біля Черкас, куди він приїхав для участі в урочистостях з нагоди 101-ї річниці прикордонної служби України.

"Серед героїв, яким ми зобов'язані нашою свободою, хочу згадати генерал-майора Момота. Одним із перших у 2014-му він вирушив на виконання бойових завдань. У найважчі дні Ігор Момот демонстрував мужність і патріотизм, зразкове виконання військового обов'язку. Про його хоробрість знали і українські воїни, і вороги", - заявив Порошенко.

Він розповів, що одного разу Момот на КПП "Довжанський" вийшов з гранатою без чеки назустріч 200 озброєним бойовикам, які прийшли вимагати звільнення їхнього ватажка Болотова. "Сміливий учинок офіцера змусив ворога відступити. Але ненадовго. Терористи оголосили велику нагороду за його голову", - сказав Порошенко.

За його словами, на рахунку Момота була велика кількість знищених колон бойовиків, засідок і блокпостів терористів.

11 липня 2014 року Момот загинув біля Зеленопілля під обстрілами російських "Градів".

На момент загибелі Момот перебував у званні полковника, але через кілька днів Порошенко посмертно підвищив його до генерал-майора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram