ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив підозрюваних у замаху на лідера С14 під домашній арешт

Обвинувальний акт у цій кримінальній справі вже в суді.

Суд відпустив підозрюваних у замаху на лідера С14 під домашній арешт
Сергей Мазур
Фото: LB.ua

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області відпустив з-під варти трьох обвинувачених у замаху на координатора націоналістичної організації С14 Сергія Мазура. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Справа за звинуваченням 3 осіб у вчиненні закінченого замаху на замовне умисне вбивство надійшла в суд. Під час досудового розслідування стосовно підозрюваних було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 2 травня. 25 квітня прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу, але 26 квітня захист обвинувачених заявив відвід прокурорам.

Незважаючи на те, що суд відмовився задовольнити відвід прокурора, він також і не задовольнив клопотання про утримання під вартою. Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Нагадаємо, 10 жовтня 2018 року батько Мазура був поранений через кинуту в вікно його будинку гранату. Слідство вважає, що основною причиною замаху на батька координатора С14 Сергія Мазура є громадська діяльність його сина.

Поліція затримала 5 підозрюваних у злочині, суд заарештував трьох із них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram