ГоловнаСуспільствоЖиття

В ООН висловили стурбованість відсутністю прогресу в розслідуванні подій 2 травня в Одесі

Кримінальні провадження зупинилися на етапі досудового розслідування, інші - на етапі суду.

В ООН висловили стурбованість відсутністю прогресу в розслідуванні подій 2 травня в Одесі
Фото: dumskaya.net

У Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні відзначили, що українські правоохоронні органи не зробили всього необхідного для забезпечення невідкладного і неупередженого розслідування вбивств 2 травня 2014 року в Одесі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"ММПЛУ зі стурбованістю відзначає, що влада не зробила всього необхідного для забезпечення невідкладного, незалежного і неупередженого розслідування вбивств і насильницьких смертей, що сталися під час насильства 2 травня 2014 року, і відповідного кримінального переслідування за ці дії", - йдеться в аналітичній записці Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

В ООН повідомили, що за п'ять років нікого так і не притягли до відповідальності. Одні кримінальні провадження зупинилися на етапі досудового розслідування, інші - на етапі суду. ООН підозрює, що з боку влади відсутня зацікавленість у забезпеченні справедливості для жертв і притягнення винуватих до відповідальності.

У моніторинговій місії також висловили занепокоєння з приводу розслідування сутичок у центрі міста та пожежі в Будинку профспілок.

"З 29 осіб, яким пред'явлено звинувачення у зв'язку з зазначеними вище сутичками, 28 є прихильниками федералізації. Водночас п'ять років потому поліція не встановила конкретних осіб, відповідальних за пожежу в Будинку профспілок", - відзначили в ММПЛУ.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і прихильниками єдності України. У результаті заворушень згорів табір сепаратистів на Куликовому полі, а під час штурму Будинку профспілок почалася пожежа, в якій загинули 43 особи.

Сьогодні, 2 травня, в Одесі на Куликовому полі зібралися сотні людей, щоб вшанувати пам'ять жертв цих подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram