ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач ООС: за рік Україна повернула під контроль три населені пункти

З початку операції ЗСУ повернули під контроль близько 24 кв. км території.

Командувач ООС: за рік Україна повернула під контроль три населені пункти
Сергей Наев
Фото: mil.gov.ua

Командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв розповів, що за рік проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі українські військові звільнили три населені пункти і повернули під контроль 24 кв. км території.

Про це Наєв заявив у своєму зверненні в Фейсбуці в день річниці початку операції.

"Так почався новий етап збройної боротьби за свободу України, де вже Об'єднані сили, об'єднані патріотизмом, мужністю, досвідом під єдиним командуванням приступили до виконання певних завдань заради нашої перемоги... Все це відбувалося під шалену канонаду з усіх калібрів, якими російські загарбники випробовували нас на міцність. Але ми вистояли!!! Ми, Об'єднані сили, стабілізували лінію зіткнення, показали міць своєї зброї і продовжили боротьбу з ворогом", - сказав Наєв.

Він також зазначив, що з початку операції ЗСУ повернули під контроль близько 24 кв. км території, в тому числі три населені пункти (хутір Вільний, Південне, Шуми). Також було перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів майже 4 576,7 га; знищено 52 655 вибухонебезпечних предметів; відновлено 1 000 га територій у господарських цілях; вилучено з незаконного обігу 374 одиниці зброї, близько 252 кг вибухівки, понад 300 тис. боєприпасів, на користь держави вилучені матеріальні цінності, які використовувалися в незаконний спосіб, вартістю близько 274 млн гривень.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ про завершення антитерористичної операції (АТО) і початок операції Об'єднаних сил (ООС).

Раніше, в березні, Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил. До цього Наєв проходив службу на посаді начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, раніше очолював оперативні командування "Схід" і "Південь" у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram