ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув український військовий

Ще один військовослужбовець отримав поранення.

У вівторок, 30 квітня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі - із застосуванням забороненого озброєння.

В результаті обстрілу загинув один український військовий, ще один наш захисник отримав поранення, повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Загиблий солдат - житель села Стоянів Радехівського району Львівської області Володимир Куцик, 1968 року народження. Про це йдеться в фейсбуці 24 ОМБр імені Короля Данила.

Він перебував на спостережному посту взводного опорного пункту в районі Мар'їнки і був поранений снайпером з гвинтівки калібру 12,7 мм. Поранення виявилося смертельним.

Фото: facebook.com/24th.brigade

Бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстріли зафіксовані поблизу населених пунктів Павлопіль, Талаківка, Піски, Лебединське, Опитне, Широкине, Мар'їнка, Троїцьке і Луганське.

За даними розвідки Об'єднаних сил, 30 квітня двоє окупантів були вбиті, ще троє - поранені.

З початку поточної доби бойовики здійснили два обстріли - в районі Лебединського та Грантіного. Втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, представники Росії в тристоронній контактній групі відмовилися оголошувати режим тиші на час великодніх і травневих свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram