ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Грузії затримала українку з 10 дітьми за підозрою в торгівлі людьми (оновлено)

Жінка стверджує, що всі діти - її рідні.

Поліція Грузії затримала українку з 10 дітьми за підозрою в торгівлі людьми (оновлено)
Фото: familyhelp.at.ua

У Грузії правоохоронці затримали громадянку України, яка разом з 10 дітьми потрапила на грузинську територію з Росії. Жінку затримали за звинуваченням у торгівлі неповнолітніми, повідомляє місцеве видання "Інтерпрес".

37-річна жінка перебувала разом з дітьми в одній з лікарень. Діти потрапили туди з харчовим отруєнням, а співробітники лікарні, запідозривши неправду, викликали поліцію.

Слідство встановило, що затримана жінка в 10 малолітніми дітьми приїхала до Грузії 8 квітня і прямувала на окуповану Росією територію Абхазії. Упродовж декількох днів вона з дітьми перебувала в орендованому житлі.

За документами, всі діти жінки - її рідні, у них її прізвище. Однак четверо дітей народжені в 2017 році, що і викликало підозру.

Під час розслідування поліція встановила, що жінка поводилася з дітьми агресивно, утримувала їх у неналежних умовах. За фактом зневаги до неповнолітніх видано ордер, що дозволяє помістити дітей у безпечні умови.

З метою встановлення біологічного зв'язку між дітьми і підозрюваною призначено відповідну експертизу. Зараз двоє дітей залишаються під наглядом у медичному закладі, інші вісім - розміщені у відповідних установах Агентства соціального обслуговування.

Оновлення. Грузинське видання "Грузія Онлайн" з посиланням на адвоката Зураба Тодуа повідомляє, що затримана жінка - Юлія Сусляк, "дружина відомого в Україні бізнесмена Юрія Сусляка". За словами адвоката, жінка не визнає себе винною, оскільки діти дійсно її рідні: за станом здоров'я Юлія не могла виносити дитину, тому в 2017 році вони з чоловіком підписали договори з сурогатними матерями, які і народили дітей. За словами Тодуа, сім'я жила в Америці, молодша дитина має американське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram