ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі вночі стався потужний вибух у відділенні банку "Південний"

Можливо, в будівлю стріляли з РПГ.

Фото: "Думская"

Правоохоронці встановлюють обставини вибуху в Суворовському районі Одеси. У результаті вибуху пошкоджено частину фасадної стіни будівлі, в якій розташовано відділення банку "Південний". Про це повідомляє "Думская" з посиланням на місцеву поліцію.

У результаті вибуху ніхто не постраждав. Про випадок у поліцію повідомив місцевий житель.

На місці події правоохоронці встановили, що в результаті вибуху пошкоджено зовнішні і внутрішні сторони вікна приміщення. Спочатку експерти передбачали вибух саморобного вибухового пристрою масою 400 грамів у тротиловому еквіваленті.

Відділення банку працює у звичайному режимі. Пошкоджене вибухом вікно і дірку в стіні спочатку заліпили рекламним банером, а зараз почали ремонтувати. Співробітники фінустанови вибух не коментують.

За даними "Громадського", вибух стався в результаті пострілу з протитанкового гранатомета.

Попередньо встановлено, що постріл здійснили навмисно. У результаті влучення гранати РПГ-26 пошкоджено металеві стійки секцій і скляних панелей, а також ліфтову шахту. Предмет, схожий на корпус ракети, виявлено неподалік і відправлено на експертизу.

За фактом вибуху відкрито два кримінальні провадження: умисне знищення або пошкодження майна і незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо, що офіси банку "Південний" хтось підриває вже кілька років.

Банк "Південний" засновано 1993 року. Перші відділення відкрито в Одесі й Іллічівську.

Власником банку є одесит Юрій Родін, який безпосередньо володіє 28,70% акцій, а опосередковано - ще 34,81%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram