ГоловнаСуспільствоПодії

Представник омбудсмена на Донбасі розповів обставини вибуху на шахті в Юр'ївці

Тіла трьох гірників підняли на поверхню, доля 14 осіб залишається невідомою.

Представник омбудсмена на Донбасі розповів обставини вибуху на шахті в Юр'ївці
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Представник Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової на Донбасі Павло Лисянський розповів про подробиці вибуху на шахті "Східкарбон" у Луганській області.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Вчора сталася трагедія на шахті "Східкарбон" у Луганській області (окупована її частина). На сьогодні доля 14 гірників невідома. Тіла трьох шахтарів підняли на поверхню", - повідомив Лисянський.

Він також повідомив, що стався потужний вибух. У цей момент на території шахти перебували 20 осіб. Троє гірників вийшли на поверхню.

Лисянський також зазначив, що представники "ЛНР" не розкривають подробиці трагедії.

"Те, що мені вдалося з'ясувати: вибух стався через перевищення концентрації і скупчення газу-метану в гірничій виробці, де проводили роботи з видобутку вугілля. 14 гірників залишаються заблокованими в гірничій виробці, зв'язку з ними немає. Офіційно заявляють, що шахта потрапляє під 2-гу категорію метанонасиченості шахт (II - 5-10 м³/т;), але згідно з геолого-економічною оцінкою м. Стаханов, метаноносність пластів становить 10,0-20,0 м³/т, а верхня межа метанової зони проходить на глибині 160 м. Глибина розробки велася набагато нижче 160 м", - додав він.

Нагадаємо, 25 квітня в міні-шахті "Східкарбон" у селищі Юр'ївка стався вибух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram