ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада запропонує парламенту збільшити штаф за викид сміття в недозволених місцях

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики назвала це серйозною проблемою.

Київрада запропонує парламенту збільшити штаф за викид сміття в недозволених місцях
Фото: Крым.Реалии

24 квітня Київська міська рада підтримала проект звернення щодо врегулювання питання про викидання відходів у неналежних місцях. Далі вона звернеться у Верховну Раду з цією пропозицією. Про це повідомляють у прес-центрі Київради.

Суть проекту полягає в тому, що Київська міська рада запропонує парламенту збільшити штрафи за забруднення населених пунктів.

У повідомленні наголошено, що викид сміття в не призначених для цього місцях став серйозною проблемою, а органи місцевого самоврядування не в змозі самостійно вирішувати це питання.

"Розміри штрафів і механізм їх накладення є недостатньо ефективними. Це необхідно вдосконалювати на законодавчому рівні. Тому ми хочемо закликати Верховну Раду прискорити прийняття законопроекту "Про внесення змін і доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)", - повідомив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Максим Борозенець.

Такий законопроект здатен посилити відповідальність тих, хто засмічує і місто, і країну в цілому.

Проект повинні розглянути на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, в лютому 2019 року Кабмін схвалив Національний план управління відходами до 2030 року. Ключовими параметрами цього плану є: розробка регіональних планів управління відходами, будівництво регіональних полігонів безпечних відходів, а також комплексів відновлення відходів, конкретні заходи на основі законодавства щодо збору, переробки та утилізації і т.д.

Цей план управління також отримав позитивну оцінку від представництва ЄС в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram