ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нацслужба здоров'я виплатила 7,8 млн гривень аптекам за електронними рецептами

Гроші отримали аптеки, які підписали договори з НСЗУ в рамках урядової програми "Доступні ліки".

Нацслужба здоров'я виплатила 7,8 млн гривень аптекам за електронними рецептами
Фото: Макс Левин

Національна служба здоров'я України здійснила перші виплати аптечним закладам в розмірі 7,8 млн грн. Про це повідомила прес-служба відомства.

Виплати отримали аптечні установи - юридичні особи, які підписали договір з НСЗУ на участь в урядовій програмі "Доступні ліки". Найбільші виплати НСЗУ направила в аптечні установи Вінницької, Львівської, Миколаївської, Харківської та Закарпатської областей.

Глава НСЗУ Олег Петренко зазначив, що служба врегулювала більшість складних моментів у роботі оновленої програми реімбурсації.

"Оновлена програма "Доступні ліки" працює всього три тижні. Введення нових для України електронних інструментів вимагає часу і зусиль, але електронний рецепт вже став реальністю. З боку НСЗУ робиться максимум, щоб всі аптечні установи, які уклали договір на участь в урядовій програмі реімбурсації, могли повноцінно з нею працювати. Більшість складних моментів врегульовані, деякі вимагають доопрацювання", - сказав Петренко.

Станом на 24 квітня виписані понад 979 тис. електронних рецептів, відпущено - 563 410. Найбільш активно виписують електронні рецепти на "Доступні ліки" в Дніпропетровській області (130 711), Харківській (75200) та Києві (72388).

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні діє видача електронних рецептів на ліки, в тому числі за програмою "Доступні ліки". Медичні препарати в рамках цієї програми пацієнти можуть отримувати безкоштовно або з незначною доплатою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram