ГоловнаСуспільствоПодії

Учениця львівської школи повідомила про її замінування, батьків можуть притягнути до відповідальності

14-річна дівчинка подзвонила в поліцію з чужого мобільного телефону.

Учениця львівської школи повідомила про її замінування, батьків можуть притягнути до відповідальності
Фото: EPA/UPG

23 квітня близько 15:00 на оперативну лінію "102" зателефонував невідомий, який повідомив про замінування школи на вулиці Коперника у Львові. Про це повідомляють у прес-центрі Головного управління Національної поліції Львівської області.

Поліцейські встановили, що інформацію про замінування в поліцію надала 14-річна учениця цієї школи, яка навчається у восьмому класі. Дівчинка подзвонила в поліцію з чужого мобільного телефону.

На місце події прибули вибухотехніки, велися пошуки вибухівки, але її не виявилося.

Правоохоронці опитали школярку в присутності її батьків.

На цей момент вирішується питання про правову кваліфікацію події і притягнення батьків неповнолітньої до адміністративної відповідальності.

Згідно з чинним законодавством України, за свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності можливе покарання у вигляді позбавлення волі.

Однак за такі необдумані вчинки дітей адміністративну відповідальність несуть їхні батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» і ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків з виховання дітей» КУпАП, дорослим доведеться заплатити штраф у розмірі 1700-5100 грн.

Нагадаємо, в грудні 2017 року чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі за неправдиве повідомлення про мінування київської станції метро «Героїв Дніпра».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram