ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Один військовослужбовець загинув, ще одного поранено.

Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один український захисник отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики сім разів обстріляли позиції ООС: з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі Гнутового; з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі в районі Верхньоторецького; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля Мар'їнки; двічі - зі станкових протитанкових гранатометів - біля Богданівки і Чермалика; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі Пісків.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики двічі обстріляли позиції українських військових: з великокаліберних кулеметів - поблизу Луганського; з автоматичної стрілецької та снайперської зброї - поблизу Південного.

"Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил", - відзначили у штабі.

З початку поточної доби бойовики здійснили один обстріл у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Луганського з автоматичних станкових гранатометів.

Нагадаємо, у вівторок бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram