ГоловнаСуспільствоПодії

У ОРЛО отруїлися забрудненою водою близько 20 російських військових

Інформації про постраждалих серед цивільного населення немає.

У ОРЛО отруїлися забрудненою водою близько 20 російських військових
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Близько 20 російських військовослужбовців госпіталізовані з отруєнням в окупованому Луганську через потрапляння стічних вод у систему водопостачання. Про це на брифінгу сказав спікер Міноборони Олександр Мотузяник, посилаючись на дані зовнішньої розвідки.

"Через відсутність грошей на ремонт вийшла з ладу система водопостачання в районі Луганська, що призвело до її забруднення стічними водами каналізації. Використання забрудненої води спричинило збільшення кількості захворювань серед місцевих жителів і, в тому числі, серед особового складу однієї з мотострілкових бригад супротивника", - сказав Мотузяник.

З початку квітня з діагнозом "отруєння" було госпіталізовано більш ніж 20 російських військовослужбовців, лікування інших, які зверталися в ознаками отруєння, проводилося амбулаторно. Інформацію про постраждалих серед цивільного населення спікер Міноборони не озвучив.

Мотузяник також зазначив, що російське окупаційне командування наказало приховати факт масового отруєння військових.

Нагадаємо, напередодні Україна забрала з ОРЛО 60 ув'язнених, які відбували покарання у виправних установах на території окупованих Росією районів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram