ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала підозрюваних у нападі на екс-кандидата в мери Кам'янського

20 квітня в Кам'янському через стрілянину в центрі міста постраждали три людини.

Поліція затримала підозрюваних у нападі на екс-кандидата в мери Кам'янського
Фото: sobitie.com.ua

Поліція затримала двох підозрюваних в нападі на кандидата в мери Кам'янського від партії "Укроп" Євгена Найду.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

Відзначається, що 20 квітня близько 16:30 в поліцію надійшло повідомлення про конфлікт в центрі міста Кам'янське Дніпропетровської області. Встановлено, що зловмисники з автомобіля здійснили в сторону 33-річного чоловіка 4 постріли.

Також в результаті стрілянини постраждали двоє перехожих - 60-річна жінка і 55-річний чоловік. Постраждалі були госпіталізовані до лікарняного закладу для надання медичної допомоги.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією "замах на вбивство".

Після отримання інформації про стрілянину в Кам'янському та прилеглих районах було введено оперативний план "Сирена". На розшук і затримання зловмисників були орієнтовані всі патрулі.

В результаті поліцейські встановили і зупинили розшукуваний автомобіль в Дніпрі. У машині перебували підозрювані - 33-річний житель Криничанського району Дніпропетровської області та 31-річний житель Харківської області.

Їх затримали і повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося, після нападу Євген Найда з пораненнями був госпіталізований. У нього діагностовано серйозні вогнепальні поранення кінцівок.

Євген Найда є главою ГО "Рух Громадська Варта".

У 2015 році Найда вийшов до другого туру виборів мера Дніпродзержинська (колишня назва Кам'янського) і набрав понад 43% голосів.

Влітку 2018 року Найда затримувався поліцією за напад на лікаря в 7-й міській лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram