ГоловнаСуспільствоЖиття

Члени ДВК дільниці, яка не відкрилася, вимагали 27 тисяч гривень за роботу, - ЗМІ

Поліція відкрила провадження за статтею про перешкоджання виборчому праву.

Члени ДВК дільниці, яка не відкрилася, вимагали 27 тисяч гривень за роботу, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Національна поліція розпочала кримінальне провадження у зв'язку з невідкриттям виборчої дільниці у Волноваському районі Донецької області. Про це повідомляє місцеве управління поліції.

На лінію 102 надійшло повідомлення від представників окружної виборчої комісії про те, що голова однієї з виборчих дільниць Лебединського відмовляється працювати, відкривати вказану дільницю через невиплату грошей за роботу комісії.

Дані за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацію ст. 157 ч. 3 "Перешкоджання здійсненню виборчого права".

Місцеве видання "ОстроВ" повідомляє, що мова йде про дільницю №14079 в селі Пікузи. На дільниці не було сформовано склад членів виборчої комісії. На цій дільниці мали проголосувати 208 виборців.

"Дільниця не відкрилася з причин несформованості членів виборчої комісії. За нашою інформацією, виборці, які належать до цього населеного пункту, змінили місце голосування. І майже всі зможуть проголосувати на інших дільницях", - пояснила начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Донецької облдержадміністрації Руслана Шевцова.

Однак є інформація і про те, що члени ДВК висунули ультиматум з вимогою оплатити їхню роботу. Спочатку сума становила 15 тис. гривень, а напередодні виборів збільшилася до 27 тисяч. Повідомляється, що голова ОВК вже звернувся до правоохоронних органів з проханням провести слідчі дії.

Інших інцидентів на виборчих дільницях у Донецькій області не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram