ГоловнаСуспільствоЖиття

Один з учасників нападу на активіста Сергія Стерненка виїхав з України

Активіст упевнений, що Ісайкул утік, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Один з учасників нападу на активіста Сергія Стерненка виїхав з України
Фото: Znaj.ua

Олександр Ісайкул, який напав у травні минулого року на одеського активіста, колишнього голову місцевого відділення "Правого сектору" Сергія Стерненка, втік з України. Про це повідомив юрист Масі Найєм у своєму Facebook.

«Олександр Ісайкул, який напав 24 травня 2018 на Сергія Стерненка, покинув Україну близько місяця тому і не повернувся», - написав він.

Найєм зазначив, що дуже сподівається, що за цю «втечу» відповідатиме конкретна посадова особа в правоохоронних органах, оскільки не було вжито жодних заходів для того, щоб людина, яка намагалася вбити активіста, не змогла втекти.

Практично за цілий рік слідства виконавець злочину і сам активіст Стерненко є потерпілими. Поліція нікому не повідомляла про підозру, а всі співучасники замаху зараз на волі.

Юрист також підкреслив, що Сергій Стерненко входить у так званий «Список Гандзюк» - перелік 55 найжорстокіших нападів і вбивств громадських активістів в Україні з початку 2017 року.

«Зараз тонка грань між мовчазною згодою і співучастю нападів на активістів», - пише Найєм. Він вважає, що слідство відверто саботує свою роботу з розслідування трьох нападів на активіста і залишає всіх безкарними.

Сергій Стерненко у своєму відеозверненні також підтверджує «втечу» Олександра Ісайкула. Він стверджує, що нападник утік приблизно місяць тому. Куди саме він втік - невідомо.

Нагадаємо, Сергій Стерненко - колишній голова місцевого відділення "Правого сектору" в Одесі. Також він був активним учасником протестних акцій у зв'язку із забудовою території так званого Літнього театру в Одесі.

24 травня 2019 року на Стерненка було скоєно напад, у результаті якого він смертельно поранив ножем нападника.

Цей замах був уже третім за рахунком. 7 лютого 2018 року він заявляв, що на нього вже здійснювали напад. Вранці 1 травня того ж року у Стерненка стріляли. Обох нападників затримали. Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство".

14 лютого 2019 року активіст повідомляв про те, що в його машині виявили два GPS-трекери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram