ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони перемістило всі реактивні снаряди в захищені укриття

Збройні сили евакуювали понад 300 тис. тонн боєприпасів, у тому числі 100% реактивних снарядів.

Міноборони перемістило всі реактивні снаряди в захищені укриття
61 арсенал южного оперативного командования ВСУ в/ч А0829 в Лозовой
Фото: Iluhis.com

Весь боєзапас реактивних снарядів ЗСУ переміщено в захищені сховища. Про це сьогодні під час брифінгу на військовому арсеналі у Вінницькій області розповів т.в.о. начальника Озброєння Збройних Сил України полковник Валерій Стецюк, повідомляє прес-служба Міноборони.

"З метою збереження боєзапасу Збройних Сил України була проведена значна робота щодо їх розосередження, укриття в захищені сховища і евакуації з території Лівобережної України. Розподілені між арсеналами, базами і складами понад 300 тис. тонн боєприпасів або понад сотні військових ешелонів", - повідомили в міністерстві.

З початку 2019 переміщено понад 33 тис. тонн боєприпасів і авіаційних засобів ураження. У захищені сховища - понад 170 тис. тонн ракет і боєприпасів, що дозволило приховати 100% реактивних снарядів до реактивних систем залпового вогню і окремі номенклатури боєприпасів. Більш як 30 тис. тонн боєприпасів "переукупорено".

Міноборони продовжує розмінування території і очищення на об'єктах зберігання боєприпасів, де відбувалися ПП. Уже очищено 735 гектарів технічних територій в Балаклії, Калинівці та Ічні.

Крім того, здійснюються заходи з очищення 50-метрових заборонених зон навколо технічних територій об'єктів зберігання боєзапасу, яке проводиться силами військових частин, представниками державних і військових лісових господарств.

Нагадаємо, восени 2018 року через пожежу на складі боєприпасів під Ічнею (Чернігівська область) були відселені жителі 18-кілометрової зони. Пожежа тривала близько тижня, а зачистка території розльоту снарядів - два місяці. Основною версією причин пожежі є диверсія. Станом на березень 2019 року в справі ще не було жодного підозрюваного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram