ГоловнаСуспільствоЖиття

Справа Гандзюк: підозрюваному Павловському змінили статтю звинувачення

Засідання про продовження запобіжного заходу перенесли на завтра.

Справа Гандзюк: підозрюваному Павловському змінили статтю звинувачення
Игорь Павловский
Фото: facebook.com/igor.pavlik.5682

Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд запобіжного заходу для Ігоря Павловського, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, на завтра, 19 квітня, на 11:00. Про це повідомляє кореспондент LB.ua із зали суду.

Таке рішення суддя ухвалила після того, як адвокати Павловського заявили, що він у лікарні. У зв'язку з цим підозрюваного не доправили на засідання. Адвокат Максим Болдін заявив, що його підзахисному потрібна операція, інакше він може стати інвалідом першої групи. Тому захист клопотатиме про звільнення Павловського з-під варти.

Зазначимо, що засідання перенесли вдруге. Учора Павловського теж не змогли доправити в суд, крім того, на засідання не з'явився прокурор.

Сьогодні прокурор ГПУ Дмитро Боян повідомив, що Павловському змінили підозру: замість "Організації вбивства" його дії перекваліфіковано на ст. 396 КК "Приховування злочину".

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Того ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження у справі нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

Відомо про п'ятьох осіб, які обґрунтовано підозрюються в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Усі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань, зокрема Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

Журналістки Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником і організатором убивства Гандзюк. За інформацією журналісток, цим посередником виявився помічник народного депутата Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну.

6 листопада Паламарчук повідомив, що звільнив свого помічника, який фігурує в розслідуванні, щоб уникнути тиску на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram