ГоловнаСуспільствоВійна

Російська армія на 70% готова до початку активних бойових дій, - Муженко

Якщо в Україні настане хаос, Росія цим скористається.

Російська армія на 70% готова до початку активних бойових дій, - Муженко
Фото: пресс-служба президента

Начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що російська армія на 70% готова до початку активних бойових дій проти України. Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Факти".

"Особливість російсько-української війни в тому, що впродовж однієї години вона може перетворитися на повномасштабний конвенційний конфлікт із залученням сухопутного, морського, авіаційного компонентів і Сил спеціальних операцій. За нашими розрахунками і за розрахунками НАТО, ці підрозділи на 70% готові до ведення боїв. Питання лише в тому, наскільки росіянам дозволить так діяти обстановка, яка складеться всередині нашої країни. Якщо тут виникне хаос, тоді настане найсприятливіший час, щоб такі дії почати", - заявив начальник Генштабу.

Він вважає, що Росія зацікавлена повністю захопити територію України.

"Інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу. Вони намагаються відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем у геополітиці. І на шляху реалізації цих амбіцій у них стоїть Україна", - сказав Муженко.

Також він підкреслив, що РФ необхідний промисловий оборонний потенціал України, щоб максимально наростити свої можливості.

Це пов'язано з тим, що в Україні є підприємства, які постачали вузли, агрегати, системи озброєння для радянської, а потім і російської армії.

Конкретно, йдеться про ракетні системи, силові установки, двигуни кораблів і вертольотів відповідних класів, які виробляють в Україні.

За словами Муженка, після операції в Дебальцевому Володимир Путін на закритій нараді з російськими силовиками визнав, що без авіації РФ не зможе подолати українську оборону.

Нагадаємо, на початку березня 2019 року Віктор Муженко заявляв, що Росія завершує формування на кордонах України ударних з'єднань, які разом з військовими частинами спецпризначення становитимуть основу сил для вторгнення. Також він зазначав, що українським Збройним силам "є ким і чим зупиняти російські танки і літаки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram