ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська влада вирішила перевірити об'єкти культурної спадщини на дотримання пожежної безпеки

На сьогодні в столиці 3552 таких об'єкти.

Київська влада вирішила перевірити об'єкти культурної спадщини на дотримання пожежної безпеки
Андреевский спуск, Киев
Фото: The Village

Київська міська державна адміністрація перевірить усі об'єкти культурної спадщини та сакральні споруди в столиці на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки.

Відповідне доручення підписав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначають, що планують обстежити об'єкти всіх форм власності. Також перевірять наявність охоронних договорів, які, відповідно до законодавства, повинні укладати власники.

"У разі не укладення охоронних договорів на комунальні об'єкти культурної спадщини Департамент культурної спадщини буде накладати штрафні санкції відповідно до закону", - зазначив Поворозник.

Загалом на заходи з охорони і збереження культурної спадщини впродовж наступних трьох років планують витратити майже 248 млн гривень. Найбільша сума запланована на реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини - 74,3 млн гривень.

На сьогодні в Києві розташовані 3552 об'єкти культурної спадщини, з яких 344 - національного значення, 1980 - місцевого, 1228 - нововиявлені.

Нагадаємо, увечері 15 квітня в столиці Франції загорівся собор Паризької Богоматері, в результаті обвалився шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. Вдалося врятувати також терновий вінець Ісуса Христа, скульптуру Божої Матері, вівтар і вівтарний хрест собору.

Президент Франції Еммануель Макрон анонсував відновлення Нотр-Дам за п'ять років. На відновлення постраждалого від пожежі собору за день зібрали 600 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram