ГоловнаСуспільствоЖиття

​Затриманого на КПП "Каланчак" кримськотатарського активіста заарештовано

Раїм Айвазов понад 12 годин не виходив на зв'язок.

​Затриманого на КПП "Каланчак" кримськотатарського активіста заарештовано
Раим Айвазов

Кримськотатарський активіст Раїм Айвазов, який зник під час перетину адміністративної межі між Кримом і материковою частиною України, вийшов на зв'язок з родичами.

Про це повідомило об'єднання "Кримська солідарність" у Фейсбуці.

Айвазов зараз перебуває в управлінні ФСБ Росії в Сімферополі.

По телефону він повідомив своїй сестрі, що йому закидають ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності організації, яка визнана терористичною) і включають до "другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір".

Айвазов був затриманий на КПП "Каланчак" близько опівночі. Понад 12 годин з ним не було зв'язку.

"У другій половині дня Айвазов зв'язався з рідною сестрою і повідомив, що він перебуває на бульварі Франка і затриманий співробітниками ФСБ. Йому закидають статтю 205.5.2 частину другу КК РФ і включають до кримінальної справи щодо затриманих 27 березня 2019 року 23 кримських татар мусульман. Айвазов - кримськотатарський активіст, який займався організацією передач заарештованим політв'язням у Ростов-на-Дону, активно відвідував всі судові процеси з політично мотивованих справ у Криму", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тільки після того, як інцидент зі зникненням і затриманням набув розголосу, співробітники ФСБ Росії дозволили Айвазову повідомити про своє місцеперебування рідним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram