ГоловнаСуспільствоПодії

Київська поліція розкрила схему продажу наркотиків під виглядом препаратів для схуднення

Група людей продавала психотропи через інтернет-магазини.

Працівники столичної міліції викрили групу з шістьох осіб у збуті психотропних речовин під виглядом препаратів для схуднення. Про це повідомляють на сайті МВС України.

Фото: mvs.gov.ua

Під час обшуків у приміщеннях підозрюваних виявлено та вилучено більше мільйона упаковок таблеток для схуднення орієнтовною вартістю понад 30 млн гривень, записи про кількість збутих психотропів, банківські картки, комп'ютери, мобільні телефони і майже три з половиною мільйони гривень готівкою. Препарати були направлені на експертизу, результати підтвердили, що таблетки містять сибутрамін - заборонену психотропну речовину, що викликає розвиток анорексії і серцево-судинних захворювань.

Фото: mvs.gov.ua

Підозрювані створили більше десятка сайтів, де рекламувалися препарати для схуднення. У рекламних оголошеннях було сказано, що вживання таких таблеток пригнічує відчуття голоду, в результаті швидко втрачається вага. Покупці переказували кошти на рахунки зловмисників, а замовлені препарати отримували поштою.

Фото: mvs.gov.ua

Організаторів злочинної групи двоє - це мешканки Київської області. Інші учасники - три жінки і чоловік. Повідомляють, що заборонені препарати постачали в Україну з Китаю через Казахстан.

Розслідуванням справи займалися детективи Голосіївського управління поліції разом зі співробітниками управління протидії наркозлочинності столичного главку.

Фото: mvs.gov.ua

Усіх шістьох підозрюваних затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Суд обрав затриманим запобіжні заходи: трьох узяли під варту з можливістю внесення застави в розмірі 150 000 гривень, ще троє перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, в березні 2019 року співробітники СБУ накрили найбільшу в історії України нарколабораторію психотропних речовин, організатори якої налагодили виготовлення і збут на території країни і за кордоном.

Правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотиків, більш ніж 10 кг психотропної речовини альфа PVP, 5 кг мефедрону, більш ніж 5 кг амфетаміну загальною вартістю за цінами "чорного ринку" понад 20 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram