ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку ООС військові повернули 20 кв. км окупованих територій, - Наєв

"Ми відновлюємо ситуацію відповідно до Мінських домовленостей".

Від початку ООС військові повернули 20 кв. км окупованих територій, - Наєв
Сергей Наев
Фото: mil.gov.ua

Об'єднані сили повернули під контроль України 20 кв. км окупованих територій з початку операції Об'єднаних сил (з 30 квітня 2018 року).

Про це командувач ООС Сергій Наєв розповів в інтерв'ю "ВВС Україна".

"Дійсно, за час ООС були взяті під контроль ряд територій і покращено тактичну ситуацію на певних ділянках. У тому числі під Горлівкою, де відновили контроль над населеними пунктами Південне (колишня назва Ленінське) і Шуми", - зазначив він.

Наєв також зазначив, що в деяких місцях військовим вдалося поліпшити тактичне становище - просунутися вглиб від двох до п'яти км, а загальна площа території, яку змогла повернути під контроль українська влада, - близько 20 кв. км.

"Ми відновлюємо ситуацію відповідно до Мінських домовленостей - тобто Об'єднані сили не перетинають лінію, встановлену угодами. А також ми створюємо можливість для відновлення інфраструктури і безпечних умов для цивільних", - підкреслив командувач ООС.

За його словами, бойовики теж робили спроби відвоювати територію, але всі вони були безуспішними. Як приклад Наєв назвав атаку бойовиків на село Жолобок у Луганській області в серпні 2018 року.

Він також повідомив, що на цей момент на окупованих територіях Донбасу перебуває близько 2 тис. російських офіцерів.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ про завершення антитерористичної операції (АТО) і початок операції Об'єднаних сил (ООС).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram