ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Мелітополя встановила підлітка, який повідомив про замінування школи

Школяр зателефонував в поліцію з чужого мобільного телефону.

Поліція Мелітополя встановила підлітка, який повідомив про замінування школи

Поліція Мелітополя встановила особу школяра, який повідомив про мінування навчального закладу. Підліток дзвонив з телефону свого друга, повідомляє регіональне управління поліції.

Інцидент стався сьогодні вдень, близько 11:30. Після повідомлення про замінування зі школи евакуювали всіх дітей, педагогів і персонал - близько 350 осіб. Перевірка не виявила вибухонебезпечних предметів, після чого навчальний процес відновили.

Поліція з'ясувала, що дзвінок зробив один з учнів цієї школи, старшокласник 2004 року народження. На матір підлітка складено адміністративний протокол. Крім того, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Запорізької області звертаються до батьків з проханням провести бесіди зі своїми дітьми і пояснити їм, що хибний виклик поліції є порушенням закону і тягне за собою як адміністративну відповідальність (штраф), так і кримінальне покарання (реальний або умовний термін, обмеження волі, виправні роботи і т.д.)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram