ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ накрила групу, що фальшувала документи

Угруповання підробляло паспорти, посвідчення на проживання, документи різних державних установ і акти на землю.

Співробітники Служби безпеки України викрили угруповання осіб, яке незаконно переправляло людей за кордон, використовуючи підроблені документи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники СБУ встановили, що зловмисники налагодили масове виробництво і збут фальшивих внутрішніх паспортів України та Росії, посвідок на проживання і документів, які надавали право безперешкодного перетину державного кордону України.

Фото: ssu.gov.ua

Повідомляють, що до угруповання належали і українці, і іноземці.

Фото: ssu.gov.ua

Окрім паспортів, група зловмисників виготовляла також інші офіційні документи різних державних установ, у тому числі державні акти на землю. Фальшивки вони збували через мережу посередників майже по всій території України.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці задокументували факт продажу підроблених посвідок на проживання і українських закордонних паспортів для перетину державного кордону двом громадянам однієї з країн Середньої Азії. Вартість кожного документа - 2 500 доларів.

Фото: ssu.gov.ua

Після отримання грошей і передачі підробленого дозволу на проживання правоохоронці затримали трьох учасників угруповання, серед яких громадянин африканської країни.

Під час обшуків помешкань підозрюваних у Києві й області правоохоронці знайшли сотні підроблених печаток і штампів, тисячі бланків різних державних установ і міністерств, десятки виготовлених підроблених документів, серед яких паспорти громадянина України, паспорти РФ, посвідки на проживання, голографічні елементи захисту, довіреності, акти на землю і т.д., а також зброю і боєприпаси до неї.

У рамках відкритого кримінального провадження трьом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 і 5 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів і бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

На цей момент вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року польські прикордонники викрили організовану злочинну групу, яка допомагала українцям незаконно потрапити до Великобританії за підробленими польськими паспортами. За польські документи українці платили від 2 до 3 тис. євро, а якщо у вартість входило "переправлення" до Великобританії, то сума збільшувалася ще на 1 тис. євро. Лідером угруповання (троє поляків і українець) був 32-річний безробітний житель Перемишля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram