ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Під Харковом закрили дитсадок-ясла після отруєння 10 дітей

Попередній діагноз постраждалих - харчова токсикоінфекція.

Під Харковом закрили дитсадок-ясла після отруєння 10 дітей

Дитячий садок-ясла в смт Слобожанське Харківської області закрили на карантин до кінця тижня. Раніше в місцеві лікарні госпіталізували 10 вихованців цього дитсадка з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція". Про це пише місцеве видання "Статус Кво" з посиланням на Харківську ОДА.

"Проявів інфекції в дітей зараз немає. До результатів аналізів вони перебуватимуть у лікарні", - повідомили в обласній адміністрації.

Вісім постраждалих дітей зараз госпіталізовані в районну лікарню, ще двоє перебувають на амбулаторному лікуванні. Спалах інфекції зафіксовано наприкінці минулого тижня - 12-13 квітня.

Фахівці перевірили людей, які контактували з дітьми, а також узяли зразки продуктів, води, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. У приміщеннях дитячого садка провели дезінфекцію. Зараз тривають протиепідемічні заходи, проте причини отруєння експерти поки що не встановили.

Нагадаємо, раніше в Хмельницькому від кишкової інфекції постраждали 24 дитини, в тому числі 11 дітей віком до одного року. Більшість постраждалих були клієнтами однієї і тієї ж молочної кухні при місцевій лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram