ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала підозрюваного в причетності до підриву машини співробітника спецслужб

Імені підозрюваного не вказано.

Поліція затримала підозрюваного в причетності до підриву машини співробітника спецслужб
Фото с места взрыва автомобиля
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронні органи затримали підозрюваного в причетності до спроби теракту шляхом підриву автомобіля співробітника спецслужби в Києві. Про це йдеться в матеріалах суду.

Імені підозрюваного не вказано.

Згідно з матеріалами суду, 5 квітня йому було повідомлено про підозру:

  • в пособництві в незакінченому замаху на терористичний акт, тобто скоєнні вибуху з метою порушення громадської безпеки і залякування населення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини;
  • незаконному зборі, зберіганні, використанні, поширенні конфіденційної інформації про особу, несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи, що призвело до витоку інформації.

Усі підозри повідомлені в рамках ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 258 (створення терористичної групи), ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ч. 1 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем і комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Також зазначено, що до злочину причетний громадянин Киргизстану і співробітник податкової поліції України.

У рамках справи було проведено обшуки за місцем можливого перебування підозрюваних і вилучено близько 1,5 млн гривень, 25 тис. доларів, туркменські манати, 5 тис. євро.

Нагадаємо, 4 квітня близько 2-ї години ночі в Голосіївське управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Вільямса вибухнула машина. В результаті вибуху один чоловік отримав поранення і був доставлений в лікарню у важкому стані, він помер не отямившись.

Пізніше прес-служба Генеральної прокуратури підтвердила, що потерпілим виявився диверсант, який невдало заклав міну під автомобіль. Чоловік планував убивство співробітника однієї зі спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram