ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ направило ще 30 українців на лікування за кордон

Лікування отримають 25 дорослих і 5 дітей.

МОЗ направило ще 30 українців на лікування за кордон
Фото: slovoidilo.com.ua

25 дорослих і 5 дітей, чиї хвороби поки що не лікують в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування в закордонних клініках за державний рахунок. Про це повідомляють на сайті МОЗ.

Таке рішення прийняла Комісія Міністерства охорони здоров'я України з питань направлення на лікування за кордоном під час п'ятого засідання 11 квітня 2019 року.

Повідомляють, що 11 пацієнтів, серед яких троє дітей, направлено для проведення трансплантації кісткового мозку, 19 осіб, серед яких двоє дітей - для проведення трансплантації органів. На лікування пацієнтів Державний бюджет витратить близько 76 млн гривень.

Згідно з програмою "Лікування громадян України за кордоном" в іноземні клініки в основному спрямовують пацієнтів з онкогематологічними, онкологічними, нейрохірургічними і кардіохірургічними захворюваннями, а також вродженими аномаліями розвитку, в разі неможливості лікування пацієнтів в Україні.

Нагадаємо, 1 квітня МОЗ затвердило відправлення ще 15 осіб на лікування за кордон. Таким чином, у 2019 році лікування отримають уже понад 120 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram