ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівельна фірма, яку підозрюють у розкраданні на проекті "Стіна", продовжує її будувати

"Будцентр Витязь" отримала аванс на будівництво розміром 20 млн гривень.

Будівельна фірма, яку підозрюють у розкраданні на проекті "Стіна", продовжує її будувати
Фото: dpsu.gov.ua

У квітні 2019 року приватна фірма ТОВ "Будцентр Витязь" отримала аванс розміром 20 млн гривень з рахунку Державної казначейської служби за продовження робіт, пов'язаних з облаштуванням кордону з Російською Федерацією. Про це повідомляє "Економічна правда", з посиланням на проект "Марлін".

З 2015 року "Будцентр Витязь" був одним із генеральних підрядників зі зведення кордонів України. Директору та засновнику цієї фірми Агаверді Аділову ще в 2017 році НАБУ висувало підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах, а також підробці документів.

За даними журналістів "Слідство.Інфо", за весь час будівництва "стіни" з Росією, "Будцентр Витязь" отримав від Держприкордонслужби понад 135 млн гривень.

Нагадаємо, проект облаштування українського кордону з Росією, який має назву "Європейський вал", або "Стіна", почали реалізовувати в 2014 році за ініціативою Арсенія Яценюка.

У зв'язку з тим, що в 2015-2017 роках було недофінансування проекту, його продовжили до 2021 року.

З 1 квітня 2019 року поновилися активні роботи з реалізації запланованих заходів з інженерно-технічного облаштування російсько-українського держкордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram