ГоловнаСуспільствоЖиття

На КПВВ "Майорське" затримали мешканку Єнакієвого, яка працювала секретарем виборчкому на виборах ватажка "ДНР"

Жінці загрожує до трьох років позбавлення або обмеження волі.

На КПВВ "Майорське" затримали мешканку Єнакієвого, яка працювала секретарем виборчкому на виборах ватажка "ДНР"
Фото: EPA/UPG

Прикордонники затримали мешканку Єнакієвого, яка працювала секретарем територіальної виборчої комісії під час проведення "виборів" ватажка "ДНР" у листопаді 2018 року. Про це 13 квітня повідомили у Держприкордонслужбі.

"Прикордонниками була отримана оперативна інформація про ймовірний перетин лінії розмежування особою, підозрюваною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Прикордонники затримали громадянку України на КПВВ "Майорське" під час спроби потрапити на тимчасово окуповану частину Донецької області", - повідомили у ДПСУ.

За даними відомства, жінка 1959 року мешканка Єнакієвого, в листопаді 2018 прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації РФ стати секретарем територіальної виборчої комісії під час проведення так званих виборів голови "ДНР".

Жінку передали співробітникам СБУ. Їй оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину, за який передбачено обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше повідомлялося, що бойовика "ЛНР" засудили до 8 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram