ГоловнаСуспільствоВійна

Суд засудив жінку-снайпера "ЛНР" до 7 років позбавлення волі

Вирок винесли заочно, оскільки жінка переховується на непідконтрольних територіях.

Суд засудив жінку-снайпера "ЛНР" до 7 років позбавлення волі
Фото: runews.su

Лисичанський міський суд Луганської області заочно засудив жінку-снайпера самопроголошеної "Луганської народної республіки" до 7 років позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Зазначено, що з червня 2014 по січень 2017 року жінка займала посаду командира взводу снайперів розвідувальної роти 4-ї окремої механізованої бригади самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Також вона займалася розвідкою на передових позиціях розташування Збройних Сил, Національної гвардії, брала участь в обстрілі і провокаціях на території Слов'яносербського району, Алчевська і на території інших міст і районів Луганської та Донецької областей, кажуть у прокуратурі.

Згідно з повідомленням, снайпер звинувачується за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

На цей момент обвинувачена переховується від суду на непідконтрольних Україні територіях.

Нагадаємо, 5 квітня 2019 року на контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка", розташованому на лінії розмежування зони ООС, пострілом снайпера був поранений український прикордонник. Його стан здоров'я було розцінено як задовільний. Пораненого доставили до найближчого медичного закладу для надання першої медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram