ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополит Епіфаній: ми пишаємося, коли нас називають бандерівцями

Митрополит відвідав університет, в якому навчався лідер українського національного руху.

Митрополит Епіфаній: ми пишаємося, коли нас називають бандерівцями
Митрополит Епифаний посетил Львовский аграрный университет
Фото: pomisna.info

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній переконаний, що українці пишаються, коли їх називають нащадками героя українського національного визвольного руху Степана Бандери.

Про це він заявив під час відвідування Львівського національного аграрного університету, випускником якого був Бандера, повідомляють на сайті ПЦУ.

"Історія університету показує, що серед його випускників було багато тих, які насправді не словом, а ділом, любили свою українську землю і її народ. Серед них слід відзначити і згадати генія українського національного і націєтворчого духу Степана Бандеру. Він є славним випускником саме вашого університету. І коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося", - сказав Епіфаній.

"Для деяких таке найменування є лайливим, але для нас це честь. Тому що наша земля народила таких славних героїв, які колись говорили: "Прийде час і один говоритиме «Слава Україні!», а мільйони - відповідатимуть «Героям Слава!». Ми з вами дочекалися цього часу, тому - повинні радіти, що є спадкоємцями наших героїв, і маємо можливість зрозуміти і продовжувати те, що вони намітили", - додав Митрополит.

На завершення свого виступу Блаженніший владика побажав вузу, його професорсько-викладацькому складу і студентам процвітання, успіху й освітніх досягнень на благо України.

"Сподіваюся, що в університету буде славне майбутнє. Тому що з цих стін виходять висококваліфіковані фахівці, які люблять свою рідну землю і будуть працювати для розвитку і зміцнення нашої Української держави та нашої Української Православної Церкви", - додав Епіфаній.

Нагадаємо, 2019 рік у Львівській області оголошено роком Степана Бандери і Організації українських націоналістів. Цьогоріч виповнюється 110 років від дня народження лідера українського національного руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram