ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад половина українців очікують поліпшення в Україні після виборів, - опитування

83% респондентів вважають, що Україні потрібні радикальні зміни.

Понад половина українців очікують поліпшення в Україні після виборів, - опитування
Фото: facebook/Петро Порошенко

52% українців сподіваються, що в результаті президентських виборів ситуація в країні швидше покращиться, при цьому після першого туру виборів позитивні очікування українських громадян зросли майже в 1,5 разу. Про це зазначено на сайті соціологічної групи "Рейтинг", яка провела моніторинг електоральних настроїв українців.

Згідно з даними соціологічної групи, 25% українців очікують, що ситуація в країні після виборів президента не зміниться, 16% не змогли відповісти, ще 7% очікують погіршення ситуації.

Серед тих, хто найбільше вірить в оптимістичний сценарій розвитку подій, - жителі півдня України, молодь, а також виборці кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Близько 55% респондентів заявили соціологам, що зараз Україна рухається в неправильному напрямку, 30% дотримуються протилежної думки.

83% опитаних вважають, що Україні потрібні радикальні зміни. 7% думають, що краще було б так, як раніше, 6% хочуть, аби країні в результаті президентських виборів не було гірше, і тільки 4% не змогли відповісти.

Опитування проводили 5-10 квітня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів, особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження становить не більш ніж 1,8%.

Нагадаємо, за даними соціологів, які проводили Національний екзит-пол 31 березня, за кандидата Зеленського проголосувала більшість молоді. Відсоток виборців 18-29 років склав 57%, за Порошенка - 14%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram