ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція накрила великий наркокартель зі щомісячним оборотом 10 млн гривень

Затримано 32 осіб у різних регіонах України.

Фото: npu.gov.ua

Національна поліція затримала 32 осіб, підозрюваних у причетності до роботи великого наркокартелю, щомісячний оборот якого оцінюють у 10 млн гривень.

Про це йдеться на сайті поліції.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Розслідування за ч.3 ст.307 КК почалося в Сумській області, де 2018 року встановили групу осіб, які виготовляли та збували наркотики (марихуана, кокаїн, амфетамін, метамфетамін, ЛСД, гриби) у великих розмірах.

Згодом було встановлено, що це величезне угруповання, яке працює з початку 2017 року і налічує понад 80 учасників переважно з Одеської, Миколаївської та Чернігівської областей.

Лідером картелю вважається 27-річний раніше судимий уродженець Одеської області, а нині житель Києва. Його "правою рукою" був 23-річний земляк. Фінансовий контроль і відмивання грошей вони довірили своїм дівчатам. Одна з них зареєстрована як ФОП в Одесі і володіє декількома об'єктами нерухомості в Києві.

Наркотики розповсюджували закладники на території значної частини України: в Сумській, Одеській, Київській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Чернігівській областях. Робили це за допомогою чат-бота в месенджері.

Щоб припинити діяльність картелю, було задіяно близько тисячі поліцейських. Вони провели майже 170 обшуків у квартирах підозрюваних, нарколабораторіях, теплицях, де вирощувалися коноплі, і в місцях зберігання товару.

Знайдено 1,8 тонни прекурсорів, майже 1 тис. таблеток екстазі, 57 кг марихуани, 41 кг амфетаміну, 3,2 кг метадону, майже 100 г кокаїну, кущі конопель. Також поліцейські під час обшуків виявили зброю, патрони, одну гранату і валюту в еквіваленті 3,5 млн грн.

Затримано всіх основних фігурантів злочинної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram